vrijdag, 9. februari 2007 - 21:28

Inkomens-ondersteuning voor mensen met laag inkomen

Apeldoorn

Vanaf volgende week verstuurt de gemeente Apeldoorn de nieuwe brochure Inkomensondersteuning 2007 naar meer dan 8000 huishoudens met een laag inkomen. Mensen die al eerder gebruik gemaakt hebben van één van de regelingen, ontvangen de brochure automatisch.

Mensen die denken er recht op te hebben en geen brochure ontvangen kunnen de inloopspreekuren in de wijken bezoeken of een brochure ophalen bij de bibliotheek.

Inkomensondersteuning is bedoeld voor mensen met een minimum inkomen of net iets meer. In de brochure staan dertien regelingen waaronder de Regelrecht strippenkaart, Langdurigheidstoeslag, Indirecte studiekosten en de Financiële bijdrage voor 65-plussers, chronisch zieken en gehandicapten. Bij de brochure zit een aanvraagformulier. Hiermee kan men in één keer alle regelingen aanvragen waarvoor men in aanmerking komt. Vervolgens handelt het team Inkomensondersteuning de aanvragen gaandeweg het jaar af.

Mensen die vragen hebben of moeite hebben met het invullen van het formulier, kunnen de spreekuren in de wijken bezoeken. Vanaf volgende week zijn er spreekuren in Zevenhuizen, Zuid, Orden, Kerschoten, de Maten en op het Stadhuis. Op www.apeldoorn.nl/inkomensondersteuning vindt men meer informatie over de regelingen en de spreekuren.
Provincie:
Tag(s):