zondag, 22. april 2007 - 22:37

Inschrijving Stuyvesant Kuiertocht minder stormachtig als voorgaande keren.

Noordwolde

Het gaat echter lang niet zo snel als in de twee voorgaande kuiertochten. In 2002 en 2005 liep het aantal deelnemers binnen enkele weken door tot aan het gestelde maximum van 4.000, zodat de inschrijving gestopt moest worden. Nu loopt het de inschrijvin nog steeds, maar aanzienlijk langzamer. Op dit moment zijn er bijna 2.500 deelnemers ingeschreven, nog steeds een groot aantal wandelaars.

De organisatie vindt het moeilijk om voor de tegenvallende opkomst een verklaring te geven. Zijn er te veel tochten in Friesland? Zijn de mensen misschien een beetje wandelmoe? Zit het 'm in het koude, trieste vroege voorjaar dat we hadden, waardoor de mensen niet in stemming waren? Het is moeilijk te zeggen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de organisatie "verwendt" is door de stormloop van inschrijvingen van de vorige jaren. De verwachting is nu dat er zo'n 3.000 deelnemers zullen zijn, alhoewel de ervaring ons leert dat het in de laatste weken nog hard kan gaan.

Dit jaar start de Kuiertocht in Noordwolde, met als stempelplaatsen Oosterstreek, Boyl, Zandhuizen, De Hoeve, Steggerda en Vinkega. Aan het prachtige parcours zal het niet liggen. Het loopt een door een fraai stuk Weststellingwerf, met veel natuurschoon en fraaie vergezichten, intieme weggetjes en smalle wandelpaden.
Provincie:
Tag(s):