maandag, 16. april 2007 - 9:32

Installateurs Griek en Haskotherm steeds meer één bedrijf

Heerenveen

De totaalinstallateurs Griek uit Heerenveen en Haskotherm Installatiebedrijf uit Joure vestigen zich, in aanloop naar een volledig nieuw pand, aan de Herenwal in Heerenveen. Het tijdelijke adres is een tussenstation, dat de eenwording van beide bedrijven, die twee jaar geleden in gang werd gezet, op diverse vlakken extra moet benadrukken. Over ruim een jaar zal een gloednieuw onderkomen op bedrijventerrein De Kavels in gebruik worden genomen.

In Heerenveen kan nu een begin worden gemaakt met het beter op elkaar afstemmen van de administraties, de magazijnen en het projectbeheer. De kosten rezen de pan uit en dat komt de efficiëntie die wordt nagestreefd niet ten goede, aldus algemeen directeur Geert Aardema.
In oktober start de bouw van een volledig nieuw onderkomen op het Heerenveense bedrijventerrein De Kavels. Ruim een half jaar later kunnen Griek en Haskotherm daar hun intrek nemen. Aardema noemt het een ‘bedrijfsactiviteitengebouw’ waarvan nog vierentwintig andere bedrijven gebruik gaan maken. Inmiddels hebben zich al achttien gegadigden aangemeld. ,,We willen hiermee zaken als receptie, telefonie en automatisering centraliseren. De consument kan dan op één adres terecht voor eigenlijk alles wat met z’n huis te maken heeft. Het verkleint bovendien de afstand tussen klant en bedrijf.�

De toekomst is volgens de ondernemer dat bedrijven zich meer gaan richten op hun ‘core business’ en elkaar daarbij ondersteunen. ,,Dat krijg je niet voor elkaar door alleen te staan.� Aardema springt met z’n initiatief ook in op het groeiende besef dat onze toekomst afhankelijk is van duurzaamheid. ,,We zullen daarom gebruikmaken van aardwarmte, zonnepanelen en windenergie. Toiletten zullen met regenwater worden doorgespoeld en afval nog beter gerecycled.� De Europese Unie en de overheid ondersteunen de plannen. De gemeente echter niet. ,,Heerenveen heeft geen beleid voor zulke dingen, terwijl het een prachtige aanzet is voor de toekomst.�

Griek Technisch Installatiebedrijf is actief op alle vlakken die met installatietechniek te maken hebben. Voor zowel particulieren als de zakelijke markt verzorgt het bedrijf nieuwe installaties maar ook de onderhoudswerkzaamheden aan de verschillende producten op dit gebied: electra, gas, water en dakwerk. Aardema: ,,Wat de klant vraagt, maken wij op maat.� De zichtbaar trotse ondernemer geeft aan dat Griek beschikt over alle denkbare branchegerelateerde certificeringen.
De totaalinstallateur werkt nu samen met Haskotherm Installatiebedrijf, voorheen gevestigd in Joure en gespecialiseerd in heteluchtverwarming, ventilatiesystemen en koelmethoden. Reeds decennia lang brengt het bedrijf het nieuwste van het nieuwste op de markt als het gaat om energievoorziening, waaronder de nieuwste generatie zonnepanelen en andere vormen van duurzame energiesystemen.

De samenwerking komt de schaalvergroting en de mogelijkheid om grotere projecten in eigen beheer te kunnen uitvoeren ten goede. De bundeling van kennis zorgt ervoor dat beide bedrijven, die elk hun eigen naam behouden, elkaar aanvullen met producten en technieken en waar nodig versterken. De nadruk ligt op de toepassing van duurzame energiesystemen. Griek zet daarbij in op systemen die gebruikmaken van aardwarmte. De investering is groter, maar levert uiteindelijk door forse besparingen en meerwaarde van het gebouw op, aldus Aardema. Samenvattend biedt de samenwerking tussen de beide bedrijven veel voordelen op bedrijfseconomisch en technologisch gebied.
Provincie:
Tag(s):