zondag, 28. oktober 2007 - 21:34

Internationaal Transport & Logistiek Event "ConNext 2007" in Emmen

Emmen

Verbindingen maken tussen mensen, bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Daar draait het allemaal om tijdens het Internationale Transport& Logistiek Event ‘ConNext 2007’ in Hotel Emmen. De gemeente Emmen organiseert op 17 en 18 december dit congres ter gelegenheid van de officiële opening van de A37 in januari 2008.

In januari 2008 gaat de A37 officieel open. Daarmee is een rechtstreekse aansluiting op de A31 in Duitsland gerealiseerd. Vanuit Scandinavië, de Baltische Staten en Noord Duitsland wordt dit de snelste route van en naar de havens van Rotterdam. Een belangrijke vooruitgang voor de transport- en logistieke sector in deze landen. En een natuurlijk ontstaan van een logistiek knooppunt bij de gemeente Emmen. Voor de gemeente Emmen dus alle reden om alle netwerken bijeen te brengen op dit logistieke knooppunt.

De eerste dag staat geheel in het teken van internationale ontwikkelingen in de transport en logistiek sector. Vanuit hun perspectief op de toekomst, praten vooraanstaande sprekers over ketenvorming, infrastructuur en veiligheid in de transport- en logistieksector. Wat zijn de ontwikkelingen, waar liggen kansen en wat kan dit betekenen voor het bedrijfsleven en de overheid?

Mevrouw Corien Wortmann, Europarlementariër en lid commissie vervoer en toerisme is initiatiefnemer van de ontwikkeling van een Europees veiligheidsen kwaliteitslabel voor bewaakte parkeerplaatsen, de zogenaamde ‘Blauwe Vlag’. Transportcriminaliteit is een groot internationaal probleem en heeft volop de aandacht van het Europese parlement. In totaal worden vijf bewaakte parkeerplaatsen ontwikkeld met behulp van Europees geld. Professor J. van Nunen, hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit, vertelt over het gezamenlijk initiatief met TNO Delft om internationale goederenketens efficiënter en veiliger te maken. En de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, Alexander Sakkers, geeft een interview van wat hij verwacht voor de branche de komende jaren. En op internationaal niveau doet Adjiedj Bakas, directeur Dexter Communicatie, dit door zijn visie te geven op Megatrends in a global perspective. In het middagdeel van deze dag zijn nog drie verschillende deelcongressen met specifieke onderwerpen.

De tweede dag staat netwerken en matchmaking centraal. Netwerken internationaal opbouwen is dat gemakkelijker dan het lijkt? De Amerikaan Charles Ruffolo vertelt alles over ‘the art of networking’. Waarna de deelnemers het direct in de praktijk kunnen brengen, maar dan wel op bijzondere locaties, bijvoorbeeld bij de olifanten in het Dierenpark Emmen. Het matchmakingprogramma is voor alle bedrijven uit de deelnemende landen die graag zaken willen doen met bedrijven vanuit een van de deelnemende landen.

Verder worden op deze dag verschillende workshops aangeboden waarbij kennis uitwisselen centraal staat. Bijvoorbeeld, hoe organiseert het wereldwijde nummer één sportschoenenmerk zijn logistiek in de verschillende werelddelen? En hoe organiseert IKEA zijn logistiek met vestigingen in 44 landen?

Geïnteresseerd? Op www.connext2007.nl kunt u alle informatie vinden.
Provincie:
Tag(s):