zondag, 9. december 2007 - 19:37

Internationale alcoholcontrole Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen

In de nacht van zaterdag op zondag nam politie Zeeland, in het kader van de verkeersveilige nacht, deel aan een internationale alcoholcontrole.Elk jaar staat de maand december en januari synoniem voor allerlei feesten.De gelegenheid om alcohol te drinken is troef en soms is de verleiding groot om met een glaasje op achter het stuur plaats te nemen, met alle gevolgen van dien.

België organiseerd, naar jaarlijkse gewoonte, voor de elfde maal de 'Verkeersveilige nacht'.In het kader van de samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse politie en het gezamenlijke besef dat de grensoverschrijdende alcoholproblematiek niet alleen nationaal is aan te pakken, heeft politie Zeeland zich eveneens aan deze actie verbonden.

De verkeersveilige nacht vond plaats tussen zaterdag 20.30 uur en zaterdagnacht 04.30 uur. In totaal hebben 16 personen een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed van alcohol.

Er is gecontroleerd op de Binnenvaartweg in Terneuzen, de Tractaatweg in Westdorpe, de Westkade in Sas van Gent, de Hulsterloostraat in Nieuw Namen, de Vylainlaan in Heikant, de Zandbergsestraat in Graauw, de Tivoliweg in Hulst, de Wilhelminastraat in Sint Jansteen, de Heileweg in Sluis en de Rijksweg in Eede.

Van vier automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):