zaterdag, 3. maart 2007 - 20:43

Internationale anti-drugsactie leidt tot 31 aanhoudingen

Tilburg

Opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben vrijdag en zaterdag gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens de actie, die de naam Etoile draagt, zijn onder andere 5000 xtc-tabletten en honderden grammen softdrugs in beslag genomen. In Nederland werden 31 aanhoudingen verricht, zo meldt de politie Midden- en West Brabant vandaag.

De actie startte vrijdagmiddag rond 13:00 uur en duurde tot zaterdagmorgen 03:30 uur. De controles concentreerden zich in de vier deelnemende landen op de vervoersassen Rotterdam-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. De controles werden uitgevoerd op snelwegen en provinciale wegen maar ook in treinen en in de politie bekende drugspanden.

Op het station in Roosendaal werden 23 inwoners van België aangehouden, die soft en/of harddrugs bij zich hadden. De controles in de treinen werden uitgevoerd door de Nederlandse en Belgische Spoorwegpolitie in samenwerking met de Franse douane.

In Nederland waren de acties gericht op zowel inkomend als uitgaand verkeer op de verkeersassen rondom de grensstreek Nederland-België. Er werden tientallen Franse, Luxemburgse en Belgische automobilisten staande gehouden en gecontroleerd.

Op de Rijksweg A-16 werden door het Joint Hitteam twee Fransen aangehouden met 20 gram heroïne. Zij zijn in verzekering gesteld. In Tilburg werden bij vijf personen in het totaal 30 gram cannabisproducten aangetroffen. In Terneuzen werd een 25 jarige inwoner van Terneuzen aangehouden met een halve gram cocaïne.
Provincie:
Tag(s):