donderdag, 22. maart 2007 - 1:06

Internationale politie-oefening wegens terrorisme

Enschede

De Politie Twente heeft woensdag samen met haar collega’s uit de Duitse deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen een grote internationale oefening gehouden. Aan deze oefening deden diverse specialistische afdelingen van de politie aan Nederlandse en Duitse zijde mee. In totaal waren ongeveer 400 politiemensen betrokken bij de oefening, zo meldt de politie Twente. De oefening stond in het teken van terrorisme door extreemrechtse organisaties.

Tijdens de oefening werd vooral gelet op de onderlinge samenwerking en communicatie bij de operationele eenheden. De testcase moest duidelijk maken waar mogelijke knelpunten lagen. Ook werd gelet op hoe de contacten verliepen met de Duitse collega’s en het beleidsteam, dat bestaat uit burgemeesters, korpschef en hoofdofficier van Justitie.

De samenwerkende partners in Nederland en Duitsland werken nauw samen aan de bestrijding van ernstige, grensoverschrijdende criminaliteit en aantasting van de openbare orde en veiligheid. Gezamenlijk oefenen is essentieel om te zorgen dat de nationale grenzen geen belemmering vormen voor de veiligheid van burgers aan weerszijden van de grens.
Provincie:
Tag(s):