donderdag, 8. februari 2007 - 16:52

'Internetcoureur' raakte eerder auto en rijbewijs kwijt

Sittard-Geleen

De identiteit van de man die afgelopen week op internet was te zien hoe hij in een auto op de A2 tussen Born en Urmond een snelheid haalde van 265 km/u is bij de politie bekend. De man, een inwoner van Sittard, is op internetsite “geenstijl.nl� te zien achter het stuur van zijn BMW M3, terwijl een tweede persoon in de auto video-opnames maakt van de snelheidsmeter.

Nadat de politie kennis had genomen van het filmpje op internet, is zij een onderzoek gestart naar de identiteit van de man die in het filmpje achter het stuur van de auto zit en enkele malen zelf in beeld komt, Daaruit werd duidelijk dat de chauffeur dezelfde man is die in november 2006 in Munstergeleen een stopteken van een politieauto negeerde en er vandoor ging. Hierbij reed de man in een 30 km-zone met een snelheid van zeker 100 km/uur. De man kon uiteindelijk worden aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto een BMW M3 werd in beslag werd genomen. Beiden heeft hij inmiddels weer terug gekregen.

Aan de hand van de beelden op internet kan de politie geen proces-verbaal tegen de man opmaken. Zij zal echter wel extra aandacht hebben voor het rijgedrag van deze bestuurder.
Provincie:
Tag(s):