woensdag, 28. november 2007 - 16:57

Internetdate met 17-jarig meisje loopt uit op gijzeling en afpersing

Groningen

Een 54-jarige man uit Stadskanaal had de ontmoeting met een 17-jarig meisje uit Delfzijl waarschijnlijk iets anders voorgesteld dan het uiteindelijk gelopen is. Beiden hadden contact met elkaar via internet en spraken op 28 oktober jl. bij een woning aan de Planetenbaan in Groningen af.

Nadat de man de woning betrad werd hij direct met een honkbalknuppel neergeslagen en geboeid. Ook zijn gezicht werd afgeplakt met tape.

Een politiewoordvoerder laat tegenover Blik op Nieuws weten dat hierna buitensporig veel geweld tegenover de man is gebruikt om zijn pincode te krijgen. Bij deze mishandeling, door een 21-jarige man uit Delfzijl en een 23-jarige man uit Groningen, werd ook gebruik gemaakt van de honkbalknuppel.

Met de bankpas werd door de verdachten in de avonduren een geldbedrag van duizend euro gepind. Een 26-jarige man uit Delfzijl en een 23-jarige man uit Den Haag werden geregeld om op het slachtoffer in de woning te passen. De man heeft ruim vier uur geboeid en getaped in de woning gelegen.

Nadat er gepind was, werd de man in een gordijn en een hoeslaken gewikkeld en in zijn eigen auto bij het zwembad aan de Geertsemaweg in Haren uit de auto gezet en achtergelaten. Het slachtoffer kon bij omwonenden aanbellen, waarna de politie werd gebeld. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Door het toegepaste geweld liep de 54-jarige een hoofdwond en gekneusde polsen en ribben op.

In totaal zijn vijf personen aangehouden. Nadat men voor de rechter-commissaris was geleid, werd de 26-jarige man uit Delfzijl weer in vrijheid gesteld. Hij wordt er alleen van verdacht sporen te hebben gewist.
Provincie:
Tag(s):