donderdag, 12. april 2007 - 8:58

Inwoners Nijmegen hand in hand

Nijmegen

Als jongen door je vriendin hand in hand meegesleurd worden door de winkelstraten van Nijmegen. Een veel voorkomend straatbeeld in de Nijmeegse winkelstraten. Maar twee jongens of twee meiden, zien we minder vaak hand in hand langs de winkels struinen.

Misschien hebben ze daar geen behoefte aan, of misschien durven ze niet. Op zaterdagmiddag 14 april tussen 14.00 en 16.00 komt daar voor ‘altijd’ verandering in als het aan het COC Nijmegen ligt.

Iedereen, homo, hetero, biseksueel, autochtoon en allochtoon oftewel iedereen die in Nijmegen woont, is uitgenodigd om deze (koop)avond zich solidair te tonen met het belang van een tolerante stad.

In cafe de Compagnie (Molenstraat) staat koffie voor u klaar en worden er buttons uitgedeeld als beeld voor de actie. Daarna kunt u met uw partner hand in hand een ronde maken door de straten van Nijmegen.

Tijdens een bijeenkomst van de adviescommissie homo-/lesbisch beleid van de gemeente Nijmegen zijn nieuwe ideeën verzameld voor de nieuwe homonota voor de komende jaren. Het COC Nijmegen heeft het idee geopperd om de nieuwe nota de titel ‘hand in hand’ te geven.

Het idee voor de titel is tweeledig.
Ten eerste bevordering van acceptatie van homoseksualiteit in Nijmegen kan niet alleen door de homobeweging zelf bereikt worden. De gemeente en andere welzijnsorganisaties zijn hard nodig om aan dit doel mee te helpen.

Ten tweede is het een mooi beeld om te streven naar een klimaat in de stad Nijmegen waarin lesbo’s, homo’s en bi’s hand in hand met hun geliefde over straat kunnen lopen zonder vervelende opmerkingen te horen of erger.

Om het voorstel voor de titel gezicht te geven organiseert COC Nijmegen daarom deze publieksactie in de binnenstad van Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):