zaterdag, 9. juni 2007 - 10:11

Inzet politieheli opnieuw succesvol

Almelo/Hengelo

Opnieuw was de inzet van een politiehelikopter vrijdagavond 8 juni succesvol. Met behulp van de beelden, die vanuit de helikopter werden doorgeseind naar het Regionale Meldcentrum van de Politie Twente, konden drie personen worden aangehouden die van betrokkenheid bij een overval worden verdacht.

Woensdagmorgen 6 juni jl. werd een 36-jarige man uit Litouwen, chauffeur van een Deens transportbedrijf, op een parkeerplaats langs de A1 onder Holten, overvallen. Na de overval waren de daders vertrokken in een witte bestelauto. Direct werd woensdag een onderzoek gestart en tijdens dit onderzoek werd meer bekend over de witte bestelauto en de mogelijke daders.

Vrijdagavond de 8e juni rond 19 uur werd deze bestelauto een aantal keren door politiemensen in Almelo gesignaleerd. Nadat de bestelauto opnieuw werd gezien in de omgeving van het NS-station in Almelo werd de politiehelikopter, die nog gestationeerd stond op het vliegveld Teuge, gewaarschuwd en gevraagd de bewuste bestelauto in de gaten te houden en posities door te geven. Het vermoeden bestond dat er mogelijk meerdere personen opgepikt zouden worden, daarom werd niet direct tot aanhouding besloten.

Tegen 20.00 uur reed de bestelauto richting de A1, en het vermoeden bestond toen dat men de snelweg richting Duitsland op zou gaan. Hierop werd besloten de auto ter hoogte van de oprit Hengelo – Borne van de A1 aan de kant te zetten. Met een aantal politieauto’s, die vanuit de regio door de helikopter werden aangestuurd, kon dit gedaan worden en werden de drie inzittenden aangehouden.

Zij, Litouwers van 24, 24 en 34 jaar, werden meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten.
In de bestelauto werden meerdere goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het onderzoek wordt voortgezet.

Dit is de tweede keer deze week dat de politiehelikopter in Twente met succes kon worden ingezet bij de aanhouding van verdachte personen.
Provincie:
Tag(s):