dinsdag, 6. februari 2007 - 10:07

Ittersumallee krijgt alsnog geluidswal

Zwolle

De bewoners van de huizen tussen Ittersumallee en de Gerenlanden in Zwolle krijgen op hun verzoek een 200 meter lange aarden geluidswal voor de deur. Daarnaast wordt de wal verlengd met een scherm van 25 meter tot aan het kruispunt Ittersumallee – Nieuwe Deventerweg om ook de huizen daar tegen het verkeerslawaai van de Ittersumallee te beschermen. De werkzaamheden starten in maart, zo meldt de gemeente Zwolle.

Tijdens een informatieavond in januari hebben de bewoners gekeken naar het ontwerp van de geluidswal en toonden zich positief. In maart begint de gemeente met het weghalen van de huidige begroeiing en wordt de nieuwe aarde gestort, in april start de daadwerkelijke aanleg van de wal, in mei wordt de wal beplant en start de aanleg van het geluidsscherm.

De aanleg van de geluidswal stond in 1980 ook al op de planning, maar is niet gerealiseerd, omdat de bewoners het toen niet wilden. Zij wilden het uitzicht over de kassen en de weiden niet kwijt en ondervonden op dat moment nog geen hinder van de Ittersumallee. De gemeente heeft toentertijd beloofd de wal te zullen bouwen zodra dat nodig was. Door de toegenomen verkeersdrukte en de bouw van nieuwe huizen is de geluidswal nu echt nodig en daarom lost de gemeente haar belofte in.
Provincie:
Tag(s):