maandag, 1. januari 2007 - 11:11

Jaarwisseling verloopt rustig in Rotterdam

Rotterdam

De jaarwisseling in de regio Rotterdam-Rijnmond is vrij rustig verlopen. Een zeer rustige avond kenmerkte het begin van de jaarwisseling. Nadat het slechte weer rond middernacht opklaarde, werd het alsnog drukker op straat. In de vroege ochtenduren waren er enkele meldingen van jongeren die zich vervelend gedroegen en enkele vechtpartijen.

Deze incidenten werden vermoedelijk veroorzaakt door alcoholgebruik. Door politie heeft, waar nodig snel en kort opgetreden. In nagenoeg alle gevallen bleek dit voldoende om de rust snel te herstellen. Daarnaast braken in de regio her en der brandjes uit.

In een flatwoning aan de Merellaan in Maassluis brak net na middernacht brand uit. De bejaarde bewoonster, een 90-jarige vrouw, kwam hierbij om het leven. Haar man, van 91-jaar oud, is met rookvergiftigingsverschijnselen opgenomen in het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam. Omliggende woningen zijn ontruimd. Enkelen woningen liepen rook- en waterschade op.
Door de politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van deze brand. Dat de brand veroorzaakt is door het afsteken van vuurwerk op straat wordt niet uitgesloten. De politie heeft Nieuwjaarsmiddag, rond één uur, een 37-jarige man uit 's-Gravenzande aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van de brand.

Een 27-jarige inwoner uit Ooltgensplaat is in de oudejaarsnacht rond vier uur aangehouden als verdachte van brandstichting in een schuur aan de Dorpsweg in Ooltgensplaat. De schuur brandde volledig uit. De naburige woning bleef gespaard.

Door een nog onbekende oorzaak brak er rond kwart over vier brand uit in een woning aan de Pretorialaan. Er ontstond een flinke rookontwikkeling. Hierbij raakten vijf personen gewond. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld aan hun verwondingen en ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Tijdens een surveillance over de Maasboulevard hoorde politiepersoneel in de vroege ochtend enkele schoten, politiemensen stelden direct een onderzoek in, waarbij zij een auto aangetroffen. In deze auto bevonden zich zes personen, drie mannen en drie vrouwen, allen afkomstig uit Duitsland en in leeftijd variërend tussen de 22 tot 26 jaar oud. Alle zes de personen zijn aangehouden. Na onderzoek vonden agenten in de auto twee gasvuurwapens. Deze zijn in beslag genomen.

In totaal zijn in de regio 80 aanhoudingen verricht. Dit is beduidend minder dan vorig jaar toen 115 personen werden aangehouden. De verdachten werden met name aangehouden voor vernielingen, baldadigheid en vechtpartijtjes, maar ook voor brandstichting en wapenbezit.
Provincie:
Tag(s):