maandag, 29. januari 2007 - 23:40

Jachtopzieners bijna omver gereden door motorcrossers

Bornerbroek

Twee jachtopzieners zijn zondagmorgen na het geven van een stopteken, bijna omvergereden door een motorrijder. De motorrijder, een 39-jarige man uit Zenderen, maakte deel uit van een vijftal crossers die er bij een controle van politie en jachtopzieners vandoor gingen.

De controle werd gehouden in het Nijreesbos in Bornerbroek. De vijf crossers haalden halsbrekende capriolen uit om aan de controle te ontkomen en reden zelfs op de A1, nadat ze via het talud door een hekwerk waren gereden, tegen het verkeer in om even later hun weg te vervolgen in de richting Borne.
Bij de afslag Borne-West gingen de vijf weer via het talud de A1 af en probeerden weg te komen. Op de Hosbekkeweg kon een 19-jarige Hengeloër tot stoppen worden gedwongen. De man werd meegenomen naar het bureau waar de crossmotor in beslag is genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De 39-jarige man uit Zenderen negeerde op de Hosbekkeweg tot twee keer toe een stopteken gegeven door twee jachtopzieners. Beiden konden door opzij te springen een aanrijding ter nauwernood voorkomen. De 39-jarige heeft zich later aan het bureau in Almelo gemeld.

Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en hem zal poging doodslag ten laste worden gelegd. Tevens werd zijn motor in beslag genomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.
De identiteit van de drie overige motorcrossers is bij de politie bekend.
Provincie:
Tag(s):