vrijdag, 7. december 2007 - 16:47

Jack de Vries nieuwe staatssecretaris van Defensie

Den Haag

Jack de Vries wordt voorgedragen als staatssecretaris van Defensie. Dat zei minister-president Balkenende vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de Ministerraad. De Vries volgt daarmee Cees van der Knaap op die in de ministerraad groen licht kreeg voor zijn installatie als burgemeester van de gemeente Ede op 23 januari.

De Vries zegt in een eerste reactie vereerd te zijn met de voordracht. "Het is voor mij een hernieuwde kennismaking met een prachtige organisatie waar ik mijn carrière begon en waar ik mooie herinneringen aan heb. Niet voor niets ben ik als actief reservist aan Defensie verbonden gebleven."

Jack de Vries was twee jaar lang officier-voorlichter bij de Koninklijke Landmacht. Het eerste jaar tijdens zijn dienstplicht en daarna als militair voor bepaalde tijd.

De Vries is politiek adviseur geweest van minister-president Balkenende. In deze functie was hij ook projectleider van de "eerste honderd dagen van het kabinet" en het beleidsprogramma "Samen werken aan Nederland". Van 2005 tot 2007 leidde hij voor het CDA landelijk drie campagnes bij de verkiezingen van de gemeenteraad, Provinciale Staten en de Tweede Kamer.

Op dit moment is De Vries associate partner bij het adviesbureau Boer en Kroon. Hij houdt zich daar bezig met strategisch communicatieadvies en reputatiemanagement in het bedrijfsleven.

"Ik besef dat mijn uitstap naar het bedrijfsleven daarmee maar kort was, maar dat ik nu mogelijk staatssecretaris op defensie mag worden is een jongensdroom! Als dat op je pad komt pak je die kans met beide handen aan", aldus De Vries.
Provincie:
Tag(s):