vrijdag, 12. januari 2007 - 16:37

James Bond-taferelen op ringweg A-10

Amsterdam

Automobilisten op de ringweg A10 moeten vrijdagmiddag gedacht hebben dat zij in een James Bond film terecht waren gekomen toen zij een man op een motorkap van een auto zagen meerijden. De 44-jarige man werd uiteindelijk uit zijn benarde situatie bevrijd toen de gewaarschuwde politie de wagen, vlak voordat hij de Coentunnel in zou rijden, rond 15.00 uur klemreed. De man bleek reeds vanaf de oprit bij het VU-ziekenhuis op de motorkap te zitten. Dit heeft de politie bevestigd.

De 44-jarige stond met zijn eigen auto voor het verkeerslicht op de Amstelveenseweg ter hoogte van het IJsbaanpad te wachten en herkende opeens één van de 2 medewerkers van Bureau Jeugdzorg die daar ook in een auto zaten.

Volgens een politiewoordvoerder had de man problemen met Bureau Jeugdzorg over zijn kind en wilde hij de medewerker graag spreken. Daarop verliet de man zijn eigen auto en liet deze achter met draaiende motor en sprong vervolgens op de motorkap van auto van de medewerkers.

Na ongeveer een kwart van de ringweg A-10 te hebben afgelegd, werd vlak voor de Coentunnel de auto tot stoppen gedwongen door meerdere politieauto’s. Alle drie de personen zijn door de politie aangehouden en worden verhoord over de toedracht. Er raakte volgens de politie niemand gewond.

De beide andere kinderen van de man zijn vanwege de 'problemantiek van zowel vader als moeder' vrijdagavond ook uit huis geplaatst. De man zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):