donderdag, 8. maart 2007 - 14:45

James wint Joke Smit prijs

Groningen

De groep JAMES uit Groningen heeft de Joke Smit prijs gewonnen. JAMES is een groep van vijf vrouwen, die de maatschappelijke participatie van vrouwen wil bevorderen. De groep JAMES is voor de Joke Smit prijs voorgedragen door Hans Alders, Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen. Aan de Joke Smit prijs zijn een kunstwerk en een bedrag van 10.000 euro verbonden.

De groep JAMES bestaat uit Janna Koster, Aly Gelderblom, Margriet van der Kleij, Elly Pastoor en Sjikke Mulder, allen uit (provincie) Groningen. JAMES bedenkt projecten ten behoeve van de maatschappelijke participatie van vrouwen, zoekt daar fondsen en de juiste uitvoerende organisatie bij en neemt een toezichthoudende rol op zich tot het project zelfstandig verder kan.

Het werk van de JAMES-vrouwen bevindt zich in verschillende sectoren op het snijvlak van o­nderwijs, sociaal-cultureel werk, welzijn, hulpverlening en arbeidsmarkt. Daardoor heeft JAMES contact met een groot aantal doelgroepen in de samenleving. Een aantal van de door JAMES geïnitieerde projecten zijn mede uitgevoerd door de organisaties waarin de JAMES-vrouwen werkzaam zijn of waarvoor zij zich vrijwillig inzetten, zoals het Alfa-college, Centrum voor Maatschappelijke o­ntwikkeling Groningen en Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn.
Provincie:
Tag(s):