vrijdag, 1. juni 2007 - 16:39

Jean Marie Leblanc bij afscheid van burgemeester Constant Nuijtens

Valkenburg

De gemeente Valkenburg stond woensdag en donderdag in het teken van het afscheid van burgemeester Constant Nuijtens. Zijn plaats wordt ingenomen door waarnemend burgemeester Martin Eurlings, die recentelijk ook nog een feestje vierde ter afsluiting van zijn werk als gedeputeerde van de Provincie Limburg.

Ter gelegenheid van zijn afscheid werden woensdag beide voetpaden in het Dersaborgpark vernoemd als "burgemeester Constant Nuytens Allée". Beide paden leidden die naar het gemeentehuis.

In de gemeentegrot van Valkenburg werd een plaquette onthuld die een blijvende herrinnering vormt aan zijn burgemeesterschap gedurende de periode van 1992 tot en met 2007.

Donderdag bezocht de burgemeester diverse Valkenburgse bedrijven waar hij de afgelopen jaren een bijzondere band mee opgebouwd heeft.

Kinderen van het Franciscusoord boden Constant Nuijtens een bijzonder afscheidstoneelstukje aan. Dit had tot gevolg dat hij te laat kwam bij een bijzondere raadsvergadering. Iets dat hem nog nooit was overkomen. Hij bood hiervoor zijn verontschuldiging aan.

Uit handen van loco-burgemeester Kleijnen ontving Nuijtens het Valkenburg Juweel. De hoogste onderscheiding van het Geulstadje.

Na een wellnescongres in de Polfermolen volgde een lange receptie waar een wel heel opvallende gast zijn intrede deed, namelijk oud-Tour de France-baas Jean Marie Leblanc.

Een muzikale serenade aan de afscheidnemende burgemeester zette muzikaal een punt op een drukke, lange en emotionele, receptie.
Provincie:
Tag(s):