maandag, 12. november 2007 - 9:29

Jeugd helpt bij opknappen bushokje

Borger

Het bushokje aan de N374 in de buurt van de rotonde in Borger zag er al een tijdje niet meer zo mooi uit. Door vandalisme was het materiaal stuk en de omgeving een rommeltje. Voor een aantal jongeren uit Borger een doorn in het oog.

Zij spreken wel eens met elkaar af in en rondom het bushokje. Aangezien niet allen zij, maar ook een heleboel anderen gebruikmaken van het bushok, kregen de jongeren het idee om het op te knappen. Op die manier zou het dorp voor iedereen weer een stukje mooier worden gemaakt.

Dit idee legden zij voor aan de wijkagent en aan wethouder T.J. Meedendorp. Door middel van een wensenlijst en een vlammend betoog gaven zij hun wensen weer. De jeugd wilde hiervoor zelf ook de handen uit de mouwen steken. De gemeente waardeerde het initiatief van de jongeren en ging samen met hen aan de slag om het bushokje te vernieuwen.

Janny Hulshof is initiatiefneemster van het plan. “We hebben als groep samengewerkt�, zegt één van de jongeren, “maar Janny verdient een dikke pluim!.� De jongeren wilden graag iets positiefs doen. “We willen met z’n allen laten zien dat niet alles door de jeugd kapot wordt gemaakt. Het is fijn wanneer wij ook eens positief in het nieuws komen.�

Waar mogelijk hebben de jongeren meegedacht en meegeholpen bij de renovatie van het bushok. Vorige week heeft één van hen de palen van het hok geschuurd. Passanten noemden haar toen een ‘vandaal’ en ‘Halt- jongere’. “Het is jammer dat er zo negatief over ons wordt gedacht�, zegt zij. “Wij gaan laten zien dat het bushok heel blijft en pikken het niet wanneer er iets gesloopt wordt.� Zowel de gemeente Borger-Odoorn als de jongeren zijn blij met het resultaat en de fijne samenwerking.
Provincie:
Tag(s):