vrijdag, 30. maart 2007 - 17:07

Jeugd loopt 4400 euro bijeen voor Bocurie

Schoonebeek

Bijna 300 leerlingen van het Hondsrug College en basisscholieren van De Oliebron en de Sint Nicolaasschool in Schoonebeek kwamen vrijdagmorgen in alle vroegte in actie voor een liefdadigheidsproject in Roemenië. Terwijl het zicht door de dichte mist niet verder reikte dan een kleine vijftig meter liepen zowel leerlingen als docenten hard tijdens een sponsorloop op sportpark De Kampen.

Dat zowel het voortgezet onderwijs als het basisonderwijs in Schoonebeek zich voor dit project heeft in gezet is opmerkelijk. Zo vaak komt het niet voor dat beide onderwijsvormen in actie komen voor een goed doel.

De sponsorloop bracht uiteindelijk bijna 4500 euro op voor de Stichting Bocurie. Bocurie zet zich in voor de opvang van gehandicapte grote kinderen. Het Roemenië Comité Schoonebeek kwam met deze stichting in contact en zag mogelijkheden om hulp te verlenen. Toen bleek, dat er in Tynaarlo en in Hellum onder de naam Actie Roemenië al voor Bocurie werd ingezameld sloot de Roemeniëgroep Schoonebeek zich daarbij aan. Er wordt nu eendrachtig samengewerkt om hulp te kunnen bieden.
Provincie:
Tag(s):