maandag, 19. november 2007 - 15:23

Jeugdbende opgerold

Lopik

De politie van het district Lekstroom heeft het onderzoek naar een serie misdrijven, gepleegd door een groep jongeren ,afgerond. De zeven, variërend in leeftijd tussen de 15 en 18 jaar, zijn afkomstig uit Lopik en Polsbroek. Zij worden verdacht van onder meer inbraken in de gemeente Lopik en IJsselstein, twee berovingen in IJsselstein en twee in Linschoten en een poging tot overval op een supermarkt in Schoonhoven.

Bij de inbraken werden onder meer computers, harddisks en geld buitgemaakt. De groep verplaatste zich geruime tijd met een gestolen auto en pleegde de misdrijven in wisselende samenstelling. De zeven hebben in totaal 35 zaken bekend. De feiten vonden plaats vanaf het voorjaar 2007 tot begin oktober 2007. Uit het onderzoek bleek dat sprake was van een opbouw van de ernst van de misdrijven.

De zeven verdachten zijn gedurende het onderzoek in verzekering gesteld en voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vijf van hen bevinden zich inmiddels weer op vrije voeten. De twee hoofdverdachten van 15 en 18 jaar uit Lopik zitten nog in voorarrest. Rechercheurs van het Woning-en Bedrijfs Inbraken Team(WBIT)van het district Lekstroom verwachten binnen afzienbare tijd het opgemaakte dossier aan te bieden aan het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):