maandag, 11. juni 2007 - 13:24

Jeugdbrandweer Huizen plaatst zich voor landelijke finale

Huizen

Afgelopen zaterdag heeft de jeugdbrandweer Huizen zich met een derde plaats weten te plaatsen voor de landelijke finales in oktober van dit jaar. De wedstrijden werden ditmaal in Amstelveen gehouden. De jeugdbrandweer van Westerschouwen eindigde als eerste, Neder Betuwe werd tweede.

Het is voor de vierde achtereenvolgende jaar dat de jeugdige brandweermannen en -vrouwen uit Huizen zich weten te plaatsen voor de landelijke finale. Dit is een fantastische prestatie voor de ploeg, die zich onderscheidde van de overige deelnemende jeugdbrandweerkorpsen door de jonge gemiddelde leeftijd.

De ploeg uit Huizen, bestaande uit bevelvoer Bart Massa, aanvalsploeg Enrico Kievit en Susan Massa, waterploeg Paul Moll en Jurgen Visser en pompbedienster Roswitha de Gooijer, moest in Amstelveen in actie komen voor een brand die was uitgebroken in leegstaande woningen van een zorginstelling. Deze woningen staan op de nominatie om gesloopt te worden.

Bij aankomst bij het object bleek dat er zich buiten een man bevond die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Deze persoon kon in eerste dan ook geen informatie verschaffen over de locatie van de brand of mogelijke slachtoffers. Bij het uitvoeren van een goede buitenverkenning konden de vuurhaarden gelokaliseerd worden. Op dat moment meldde de dronken man zich met de mededeling dat zijn vriend nog binnen moest zijn.

Direct diende de inzet gericht te worden op het redden van deze persoon. De deelnemende ploegen dienden eerst twee stralen in te zetten om het vuur op de verschillende plekken tegen te houden en vervolgens kon de persoon worden gered. Deze diende te worden overgedragen aan de aanwezige ambulance- en politiemensen. Het bleek namelijk dat de brand ontstaan was door brandstichting.

In totaal werd er door 10 jeugdbrandweerkorpsen uit het gehele land aan deze wedstrijd meegedaan. Bij de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Huizen beslag had gelegd op de derde plaats. Bovendien waardeerde de jury de inzet van de Huizerse aanvalsploeg en waterploeg met de hoogste punten zodat deze de besten van de dag werden.
Provincie:
Tag(s):