dinsdag, 12. juni 2007 - 11:22

Jeugdstrijkorkest Corrente sluit af

Nijmegen

Op zondag 17 juni is van 16.30 tot 17.30 uur het Nijmeegs Jeugdorkest Corrente te horen op het terras bij Lux. De toegang is gratis. Op het programma staan onder meer een klassieke symfonie van Vivaldi, maar ook film- en musicalmuziek, zoals uit ‘the Pirates of the Carribean en ‘the Lion King’.

Het Nijmeegs Jeugdorkest Corrente werd in 1995 opgericht en bestaat uit bijna 80 kinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Onder leiding van dirigent Guido Jansen repeteert het orkest wekelijks in de Lindenberg. De basis van het orkest bestaat uit strijkers aangevuld met houtblazers.

Het afgelopen jaar heeft Corrente opgetreden met het Noorse jeugdorkest Junior Symfonikerne uit Oslo, Noorwegen. Er is gespeeld voor de wethouder van Cultuur mevrouw Hannie Kunst en voor de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium.

In november heeft Corrente meegespeeld met een cross-over van Het Gelders Orkest samen met Carel Kraaijenhof. Na het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima werd deze bandoneonspeler wereldberoemd door de emotionele vertolking van Adios Nonino.

In mei is Corrente naar een internationaal jeugdmuziekfestival in Hongarije geweest. Daar heeft zij diverse optredens verzorgd en trad zij op tijdens de afsluitingsavond op een podium aan de Donau. Om dit succesvolle jaar af te sluiten laat Corrente in het centrum van Nijmegen horen dat een jeugdstrijkorkest muziek maakt die een ieder zal bevallen.

Op de website van Corrente is veel meer informatie over het jeugdorkest te vinden.
Provincie:
Tag(s):