maandag, 17. december 2007 - 21:06

Jeugdtour Sportorganisatie van het jaar 2007

Assen

De Internationale Jeugdtour Assen werd onlangs, samen met 2 andere organisaties, genomineerd voor de prijs van sportorganisatie van het jaar. De Jeugdtour ging afgelopen zaterdag naar huis met de hoofdprijs en mag zich een jaar lang "de Asser sportorganisatie van het jaar" noemen.

In ruim 43 jaar is de Asser Internationale Jeugdtour uitgegroeid tot Europa's grootste jeugdwielerevenement. Insiders in de wielerwereld noemen het zelfs wel eens het grootste jeugdwielerevenement van de wereld.

Dat het een wereldevenement is, staat vast. Met ruim 750 deelnemers uit de hele wereld staat de Internationale Jeugdtour Assen hoog aangeschreven. Grote namen uit de wielerwereld begonnen hun internationale carrière ooit in Assen. Onder hen waren bekende namen zoals Erik Dekker, Leontien van Moorsel en Peter Winnen. En nog vele andere topwielrenners reden ooit de Jeugdtour in Assen.

Nu, na 43 jaar, wordt de organisatie beloond met de titel "Asser sportorganisatie van het jaar 2007". De organisatoren van de Jeugdtour zien het als een bekroning van al het werk dat de vrijwilligers de afgelopen jaren hebben verricht om het evenement op de kaart te zetten. Lang zullen zij echter niet stilstaan bij deze prijs, want men is inmiddels al weer gestart met de voorbereidingen voor de 44e Internationale Jeugdtour Assen die wordt gehouden van 28 juli t/m 2 augustus 2008.
Provincie:
Tag(s):