donderdag, 19. april 2007 - 10:24

Johnny Hoes krijgt erepenning van gemeente Weert

Weert

Johnny Hoes heeft woensdag de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert ontvangen van burgemeester Jacques Niederer. Het college van B&W van Weert heeft besloten hem de penning toe te kennen als blijk van zeer grote waardering en erkentelijkheid. Hoes kreeg dit ereblijk omdat hij zich gedurende een periode van 60 jaar op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Weert en de Weerter samenleving. De uitreiking van de Penning van Verdiensten gebeurde ter gelegenheid zijn 90ste verjaardag, die hij vandaag viert.

Johnny Hoes begon na de Tweede Wereldoorlog samen met zijn vrouw een muziekwinkeltje in de Nieuwstraat in Weert. Hij bouwde deze zaak uit tot een muziekimperium dat op internationale schaal bekendheid geniet. Het bedrijf, Telstar Music en Starlet Music, biedt momenteel werk aan ca. 12 mensen, voornamelijk uit Weert en omgeving.

Hij heeft veel (on)bekende Limburgse - waaronder ook Weerter - talenten een kans gegeven waardoor zij als artiesten konden doorbreken en een aantal zelfs de sterrenstatus kon bereiken. Zo stond Hoes aan de wieg van de carrière van De Zangeres Zonder Naam (Mary Servaes).

Johnny Hoes heeft als zanger / producer / tekstdichter / componist en platenbaas en door veel populaire radio- en TV-uitzendingen, in zeer bijzondere mate bijgedragen aan het promoten van de stad Weert. Hij heeft aan dit ´ambassadeurschap´ van Weert gedurende een periode van meer dan 60 jaar op bijzondere wijze invulling gegeven en Weert hierdoor zowel nationaal als internationaal op positieve wijze nadrukkelijk op de kaart gezet.

Daarnaast ondersteunde Hoes ook het verenigingsleven in de regio.
Provincie:
Tag(s):