dinsdag, 6. februari 2007 - 23:05

Jong Oranje speelt en wint overtuigend

Groningen

Jong Oranje heeft dinsdagavond in een oefenduel met Jong Rusland een overtuigende 3-0 overwinning geboekt. Otman Bakkal was met twee treffers de gevierde man aan Nederlandse zijde. Het elftal van bondscoach Foppe de Haan speelde, zeker voor de rust, een prima wedstrijd. Halverwege de tweede helft mocht invaller en debutant Maceo Rigters voor de 3-0 zorgen.

In de Euroborg, kregen Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen) en FC Utrecht-speler Kees van Buuren een basisplaats van De Haan. Het tweetal maakte daarmee hun debuut in Jong Oranje.

In de 23ste minuut was het raak toen Bakkal na voorbereidend werk van De Ridder en Ismail Aissati voor 1-0 zorgde. Het was zijn eerste treffer in dienst van Jong Oranje. Vier minuten later voegde de middenvelder van FC Twente daar een tweede aan toe. Opnieuw stond Aissati met een fraaie steekpass aan de basis.

Na ruim een uur spelen scoorde Jong Oranje voor de derde maal, via invaller Rigters. De aanvaller van NAC Breda, dinsdagmiddag op het laatste moment toegevoegd aan de selectie, wist tussen vier tegenstanders puur op wilskracht de bal toch langs de Russische doelman te krijgen.

Nederland: Waterman; Van Buuren (46. Koenders), Vlaar (82. Pieters), Kruiswijk en Jong-A-Pin; Aissati, Maduro (46. Schilder) en Bakkal (70. Bruins); Jenner, MacDonald (46. Rigters) en De Ridder (70. Medunjanin).