vrijdag, 5. januari 2007 - 22:11

Jonge bluesartiesten bij Roots on the Hill

Grolloo

Zowel de hoofdact als het voorprogramma van de eerstvolgende Roots on the Hill Bluesmeeting bestaat weer geheel uit jonge blueshonden uit het Noorden. De Bluesmeeting wordt gehouden op zaterdag 13 januari, in café Hofsteenge in Grolloo.

Muziek loopt als een rode draad door het leven van de 25-jarige Joris Bos uit Enschede. Op zijn vierde begon hij met algemene muzikale vorming aan de muziekschool in zijn toenmalige woonplaats. Dat hield in dat hij voornamelijk op de blokfluit aan het blazen was, toen hij eindelijk een instrument mocht kiezen, koos hij voor de gitaar.

Nadat hij jarenlang klassiek moest spelen, was het de blues die hem greep. Artiesten als Jonny Lang en uiteraard Stevie Ray Vaughan zijn voor hem grote voorbeelden. Urenlang luisteren, oefenen, pielen, prutsen, weer luisteren en dat dag na dag na dag. Samen met Arjen Huitenga en Martijn Drijfhout op bas en drums, die naast zijn bandleden ook nog eens zijn beste maten zijn, spelen zij als Jee Bee Bluesband door heel Nederland de blues. Hun grote wens is om over een aantal jaar op de grotere podia van Nederland te spelen en daarbij laten horen dat de blues nog lang niet is doodgebloed.

De Low Budget Blue Band uit Assen, die het voorprogramma verzorgt, speelt onder aanvoering van Bouke Jansen al meer dan elf jaar ‘the blues, the whole blues and nothin’ but the blues’. Afgelopen zomer speelde de band, net als Jee Bee, ook op het bluesfestival in Grolloo en mede door de positieve reacties heeft de organisatie besloten om ze nu al weer te vragen.

LBBB speelt vrijwel alle stijlen in de blues, voornamelijk in coverversies van bekende en minder bekende bluesartiesten. Van ’low down and dirty’ bluesriffs tot gevoelige snaren, alles wordt geraakt. LBBB speelt een swingende en rockende mix van bluesmuziek uit de fifties tot de modernere hedendaagse varianten.

In de historie van de band werd een lange lijst met live-optredens afgewerkt. Van kroegje tot TT-nacht en podiumervaring is dus rijkelijk aanwezig. Van swing tot groove en van shuffle tot rock, het is allemaal te beluisteren bij de Low Budget Blue band.

De bluesmeeting begint om 21.00 uur en de entree bedraagt vijf euro. Reserveren kan op tel. (0592) 501226
Provincie:
Tag(s):