zondag, 25. februari 2007 - 14:39

Jonge brandstichters opgepakt

Hoensbroek

Vrijdagmiddag rond 15.30 uur werd in de buurt van kasteel Hoensbroek riet in brand gestoken. Hiervoor hield de politie, die extra alert is op brandstichtingen in Hoensbroek, twee kinderen aan van 10 en 14 jaar uit Hoensbroek. De kinderen bekenden de bandstichting en zijn aan het ouderlijk gezag weer overgedragen.

Rond hetzelfde tijdstip werd op de Rector Ramakersstraat brand gesticht in een coniferenhaag bij een woning. Enkele kinderen wisten de politie te vertellen dat zij een jongen in zwarte kleren, hadden zien wegrennen. De politie onderzoekt deze informatie verder.

Bij de coniferenbrand aan de Emmastraat, kon dankzij de hulp van enkele buurtbewoners erger worden voorkomen. Bij de woning stond een coniferenhaag van 22 meter lengte in brand. Door het vuur dreigde er gevaar voor een duivenhok met daarin zo’n tachtig duiven en een garage waarin een auto stond. Tijdens dit onderzoek kregen agenten van jongeren in de buurt informatie over een mogelijke verdachte. Deze informatie wordt verder onderzocht.

Zaterdagavond hebben onbekenden een bloemenbak in brand gestoken, die tegen een gevel van een woning aan de Zeswegenlaan in Heerlen hing. Dankzij het alert reageren van een overbuurman kon het vuur snel worden geblust en bleef de schade beperkt.
Provincie:
Tag(s):