dinsdag, 20. maart 2007 - 9:15

Jongeman gewond na sneeuwbui

Offingawier

De politie heeft maandagochtend een eenzijdige aanrijding op de Paviljoenwei onderzocht, waarbij een 18-jarige man uit Gauw gewond raakte. Het slachtoffer werd met een beenfractuur per ambulance naar het ziekenhuis van Sneek gebracht.

Het ongeval ontstond toen een 18-jarige automobilist uit IJlst tijdens een sneeuwbui met ongeveer 80 km/uur over een wegtraject reed waar een maximumsnelheid van 30 km/uur geldt. Ter hoogte van een verkeersdrempel verloor hij de macht over het stuur en reed met de linker voorzijde tegen de brugleuning. Door de klap sloeg het motorblok uit de wagen wat vervolgens in een sloot landde. De personenauto kwam tegen de brug tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn 18-jarige passagier raakte gewond.

Gezien het rijgedrag van de automobilist werd zijn rijbewijs ingevorderd. De gemeente Sneek reinigde de olie op het wegdek en een takeldienst voerde het autowrak af. Bureau Verkeersongevalanalyse van politie Fryslân onderzoekt de toedracht van de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):