woensdag, 25. april 2007 - 19:12

Jongeren aangehouden voor mishandeling militairen

Weert

De politie heeft vijf jongens uit Weert en Nederweert in de leeftijd van 16 tot 18 jaar aangehouden in verband met de mishandeling van drie militairen op 18 augustus 2006 op de Korenmarkt in Weert. De verdachte jongens werden tussen 13 april en 19 april in hun woning aangehouden, zo maakte de politie vandaag bekend.

De drie slachtoffers werden zonder aanleiding na een avondje stappen ernstig mishandeld. Zij moesten allen in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld worden. Naast de mishandeling werden de drie ook nog van hun mobiele telefoons beroofd. De politie stelde na de mishandeling samen met de marechaussee een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de 5 jongens. Zij hebben inmiddels hun betrokkenheid bij de mishandeling bekend.

Eén van de jongens, een 18-jarige jongen uit Nederweert, heeft inmiddels ook de mishandeling en beroving van een 38-jarige man uit Weert bekend. Deze mishandeling vond plaats op 13 augustus 2006 bij de Stationstunnel. Het onderzoek in deze zaak loopt nog aangezien ook hier spraken is van meerdere daders.
Provincie:
Tag(s):