donderdag, 20. december 2007 - 17:36

Jongeren aangehouden voor plegen vernielingen

Woudenberg

De wijkpolitie heeft vanaf 14 november acht jongeren uit Woudenberg aangehouden voor het plegen van een groot aantal vernielingen in de gemeente. In de maanden oktober en november van dit jaar kreeg de politie meerdere aangiften van vernielingen aan ruiten van woningen en schoolgebouwen, waarbij in de meeste gevallen een baksteen werd gebruikt.

Na uitgebreid onderzoek door de wijkpolitie kon op 14 november een eerste verdachte worden aangehouden, waarna een domino-effect ontstond. Aan de hand van verklaringen van getuigen en verdachten werden in de periode tot 6 december nog zeven Woudenbergse jongeren, variërend in leeftijd tussen 13 en 18 jaar, aangehouden en verhoord.

Tijdens het onderzoek bleek dat deze groep verantwoordelijk was voor mogelijk dertien vernielingen van ruiten bij woningen. Daarnaast bleek dat zij ook een aandeel hadden in het vernielen van twaalf ruiten bij de Rehobothschool, de Julianaschool en de Wartburgschool. Het gooien van een steen naar een passerende lijnbus op de Stationsweg-West vormde een dieptepunt. Daarbij ging een steen dwars door een zijruit, waarbij de inzittende passagiers wonderwel niet gewond raakten. Verder maakten zij zich schuldig aan mishandeling van een 68-jarige vrouw uit Woudenberg, die op de Koningin Emmalaan in haar gezicht werd geslagen toen zij een 16-jarige jongen aansprak op zijn verkeersgedrag.
Provincie:
Tag(s):