maandag, 4. juni 2007 - 13:45

Jongeren dienen klacht in bij Cohen

Amsterdam

De lokale Amsterdamse zender AT5 heeft een brief ontvangen van een groep van vijftig jongeren uit het stadsdeel Bos en Lommer waarin zij een klacht uiten over de politie. De burgemeester, Job Cohen heeft deze brief eveneens toegestuurd gekregen. Dit heeft AT5 zaterdag bekendgemaakt.

De jongeren komen uit de Erasmusbuurt en klagen over intimidatie, discriminatie en mishandeling door de politie.

Afgelopen vrijdag werd de brief met een handtekeningenlijst aan het college van burgemeester en wethouders verstuurd. De groep voelt zich onveilig en bedreigd door de politie.

De jongeren klagen over het functioneren van agenten van het politiebureau aan de Admiraal de Ruyterweg. Intimidatie, bedreiging en het uitschrijven van onterechte boetes zijn enkele van de genoemde problemen. Met name de Marrokkaanse jongeren voelen zich niet veilig.

De politie geeft geen commentaar op de brief. Ook de gemeente laat alleen weten de brief te hebben ontvangen maar kan er nog niets over zeggen.

Bos en Lommer is één van de veertig probleemwijken waarmee het kabinet aan de slag gaat. Minister Vogel bezocht afgelopen zaterdag het stadsdeel maar zei nog niet op de hoogte te zijn van de vermeende problemen tussen de jongeren en de politie.
Provincie:
Tag(s):