dinsdag, 20. februari 2007 - 11:00

Jongeren filmen hun Flevoland

Lelystad

Acht filmteams van het Jongerenpanel zijn de provincie ingetrokken om thema’s die zij belangrijk vinden in beeld te brengen. Het doel is andere jongeren te informeren over de provincie én ze motiveren om te stemmen.Het Jongerenpanel is opgericht door de Provincie Flevoland voor de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart.

In de tien korte filmpjes interviewen de filmteams leeftijdsgenoten en statenleden over thema’s die erg leven onder jongeren. Zo besteden ze aandacht aan watersport, openbaar vervoer en veiligheid. Met de filmpjes willen ze andere jongeren op een leuke manier informeren over de taken en bevoegdheden van de provincie én laten zien hoe belangrijk hun stem op 7 maart is. Vanaf 21 februari zijn de filmpjes te zien op deze link

Op zaterdag 3 maart zijn de jongeren ook live te bewonderen. De filmteams zijn dan aanwezig op de Open Dag van het gedeeltelijk vernieuwde provinciehuis in Lelystad. Zij voelen ter plekke lijsttrekkers aan de tand over thema’s zoals sport, onderwijs en werkgelegenheid. Ook zijn er een verkiezingsmarkt en vraaggesprekken met kandidaat statenleden. Vanuit elke gemeente in Flevoland gaan gratis bussen naar de Open Dag.
Provincie:
Tag(s):