vrijdag, 1. juni 2007 - 9:56

Jongeren gaan wonen in bejaardenhuis

Den Haag

Het al enige tijd leegstaande verzorgingshuis ‘Vijverzicht’ wordt gerenoveerd en geschikt gemaakt voor wonen, werken, leren en recreëren voor met name jonge bewoners.

Haag Wonen introduceert hiermee een voor Den Haag geheel nieuw woonconcept. De woningcorporatie vraagt de eerste week van juni de bouwvergunning aan voor het renoveren van het gebouw ‘Vijverzicht’ in de wijk Bouwlust. Het gebouw wordt aanzienlijk verbeterd, in een moderner jasje gestoken en het krijgt een hotelachtige functie.

Omwonenden van ‘Vijverzicht’ maakten gisteren (donderdag 31 mei) tijdens een inloopbijeenkomst volop gebruik van de mogelijkheid om de renovatieplannen in te zien. De plannen zijn positief ontvangen. Wijkorganisaties uit Bouwlust/Vrederust toonden zelfs met applaus hun enthousiasme over de verbouwplannen van Vijverzicht tijdens een eerder deze week georganiseerde informatiebijeenkomst. Ook de Haagse wethouders Dekker (Onderwijs, Jeugdzaken en Sport) en Norder (Bouwen en Wonen) omarmen dit renovatieproject. Zij zijn verheugd over de initiatieven van Haag Wonen in Den Haag Zuidwest.
Provincie:
Tag(s):