vrijdag, 25. mei 2007 - 10:44

Jongeren laten slachtoffer urenlang dobberen

Amsterdam

Drie jongeren hebben in de nacht van woensdag op donderdag in Amsterdam een 38-jarige man zwaar mishandeld door hem in het water te duwen en hem daar ruim twee uur lang te laten rondzwemmen. Dit zegt een woordvoerster van de politie Amsterdam.

De man was met een vriend naar een feest geweest en liep alleen naar huis. Ter hoogte van het Rembrandtpark werd de man hard in de rug geduwd door drie onbekenden. Daaropvolgend trokken de mannen de blouse van zijn lijf en sleepten hem door het donkere park.

In het park werd hij in het water gegooid, waar hij minstens twee uur lang door het drietal werd gegijzeld. De mannen, die met een Arabisch accent spraken, gooiden takken naar het slachtoffer. Zij sloegen op de vlucht toen een auto passeerde. Toen pas kon de inmiddels uitgeputte man het water verlaten. De politie spreekt van een lafhartige daad en neemt de zaak hoog op. Het slachtoffer is homoseksueel. Of dit voor de 3 jongeren een mogelijke aanleiding is geweest voor deze ernstige mishandeling wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):