dinsdag, 13. november 2007 - 14:04

Jongerendebat in gemeentehuis

Oud-Beijerland

Jongerendebat

Vrijdagavond 16 november organiseert de bibliotheek Hoeksche Waard in de raadszaal van het gemeentehuis Oud-Beijerland om 19.30 uur een jongerendebat over De Gelukkige klas, het boek van Theo Thijssen dat deze weken door duizenden mensen gelezen wordt. De bibliotheek nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Tijdens het jongerendebat is Meester Staal persoonlijk aanwezig: hij verwelkomt u, leest stellingen voor en mengt zich tijdens de pauze onder het publiek. De dappere debaters zijn leerlingen van Regionale Scholengemeenschap Oud-Beijerland: Marit Hitzert, Rowan Preesman, Wouter Biemans, Robin de Goederen, Rick Janse, Sanne Rovers, Daniëlle Troost, Roel Bruinhof en Faride de Kok. Onder leiding van debatleider John Stuurman geven zij hun mening over een aantal stellingen. Zij worden daarbij gadegeslagen door een jury die kijkt naar overtuigingskracht, argumenteren, het inspelen op mede debaters en het respect voor mede debaters.

De juryleden zijn Marian Goldschmeding, wethouder Gemeente Oud-Beijerland (voorzitter), Arco v.d. Ree, Radio Hoeksche Waard en Roxanne v.d. Slot, Culturele Kring HW/To Be. Voor de beste debater is er een wisselbeker en een persoonlijke prijs. En een handdruk van meester Staal!
Met het debat sluit Bibliotheek Hoeksche Waard een geslaagde Nederland Leest 2007 periode af, waarin de acht Hoeksche Waardse bibliotheekvestigingen al ruim 5000 exemplaren aan haar leden cadeau gaven en activiteiten organiseerden om erover van gedachten te wisselen. Bibliotheek de Hoeksche Waard bood haar leden een literair diner en een lezing aan.
Provincie:
Tag(s):