donderdag, 25. oktober 2007 - 21:16

Jongetje (10) achternagezeten met bijl

Oldenzaal

Een 10-jarige jongen uit Oldenzaal is maandagmiddag 22 oktober door een andere jongen achternagezeten met een bijl nadat hij had geweigerd een stok af te geven. Dit meldt de politie Twente donderdag.

De jongen was die maandagmiddag om ongeveer 16.15 uur thuisgekomen en had zijn moeder verteld dat hij even daarvoor op de zandbulten aan de Sicilialaan in Oldenzaal achterna was gezeten door jongen van ongeveer 11 jaar met een bijl. De jongen was bij hem gekomen terwijl hij op de zandbulten aan het spelen was geweest en had de stok willen hebben die haar zoontje bij zich had. Dit werd geweigerd waarop haar zoontje hard weg was gerend achterna gezeten door de andere jongen met een bijl.

Op een gegeven moment was de belager op een zilverkleurige fiets met zwarte fietstassen gestapt en weggereden vermoedelijk in de richting van de Toscalaan / Operalaan in de richting van de Aldi. Hij was gekleed in een oranjekleurige jas en had rossig haar.

Een onderzoek is ingesteld en uit dit onderzoek is gebleken dat het om een serieuze bedreiging gaat, meldt de politie Twente donderdag.
Provincie:
Tag(s):