vrijdag, 2. februari 2007 - 16:14

Jorritsma installeert Panel Deurbeleid

Almere

Op maandag 5 februari zal Annemarie Jorritsma officieel het Panel Deurbeleid voor Almere installeren. Voor de installatie zullen alle samenwerkende partijen in het panel het convenant ondertekenen. De aangesloten horecaondernemers zullen in een bijlage van het convenant ieder afzonderlijk ondertekenen dat zij akkoord gaan met de regels die gelden voor het uitgaan in Almere.

Voor de aangesloten horecaondernemers geldt dat de regels die zij toepassen bij het toelaten van bezoekers, ook duidelijk communiceren naar de bezoekers en zichtbaar ophangen bij de toegangsdeur.

Het panel bestaat uit leden vanuit de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Almere en de Coöperatie Horeca Grote Markt, Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA), het Anti Discriminatie Bureau Flevoland (ADB), Politie Flevoland, district Zuid en de gemeente Almere.

Het doel van de regels is om het uitgaan in het Stadscentrum van Almere veilig, en daarmee leuk en gezellig, te houden. Onderzoek toont aan, dat een transparant deurbeleid minder agressie in het openbaar gebied veroorzaakt. Als geweigerde behoor je te weten waarom je geweigerd bent.

Het panel treedt op daar waar een klacht wordt ingediend als een persoon vindt dat deze onterecht werd geweigerd bij een horecagelegenheid. In eerste instantie zal het panel de klager doorverwijzen naar een gesprek met de betreffende horecaondernemer. Komt de klager er niet uit, dan onderzoekt het panel of de weigering terecht was of niet. Uitspraken die door het panel worden gedaan zijn voor beide partijen bindend.
Provincie:
Tag(s):