donderdag, 27. december 2007 - 13:02

Juridische stappen tegen stickerverbod op vuilcontainers

Winterswijk

CoverArt neemt juridische stappen tegen de gemeente Winterswijk. De gemeente heeft onlangs aangekondigd dat zij vanaf 1 januari 2008 geen beplakte containers meer legen.CoverArt heeft advocaat mr. Van Eck van JPR advocaten in de arm genomen om de zaak te bekijken.

De overtuiging is dat de gemeente geen enkele rechtsgrond heeft voor haar maatregel. Besloten is dan ook een procedure tegen de gemeente te starten als benadeeld bedrijf, maar ook als gedupeerde inwoner van Winterswijk.

Op 11 december zijn de inwoners van Winterswijk in kennis gesteld, via een artikel in het gemeentenieuws, dat vanaf 1 januari 2008 geen beplakte vuilcontainers meer worden geleegd. Dit tot grote ergernis van Gerrit Jan Sluiskes, eigenaar van CoverArt en inwoner van de gemeente. “Ik heb diverse keren fundamentele argumenten aangedragen om het verbod tegen te gaan. Helaas kreeg ik geen enkel gehoor bij de wethouder en algemeen directeur van de gemeente�, aldus Sluiskes.

Vanuit het hele land wordt zijn product, vinylstickers waarmee de container rondom kan worden beplakt met diverse bloemen- en blaadjesdesigns, besteld. Uitgerekend Winterswijk is de eerste gemeente die een plakverbod uitspreekt. Sluiskes: “Mensen zijn heel erg enthousiast over onze vinylstickers en we hebben nog nooit een klacht van een gemeente gehoord. Ik krijg dan ook enorm veel steun uit het hele land op deze betuttelende maatregel.�

Het verbod van de gemeente is uitgesproken op grond van het voorkomen van een onrustig straatbeeld. Ook wordt aangegeven dat de vuilcontainer eigendom is van de gemeente en bij een woning horen. Gemeentelijke eigendommen mogen zonder toestemming niet beplakt worden. Daarnaast wordt volgens de gemeente vaak over de barcodesticker geplakt, zodat medewerkers van de gemeente niet kunnen zien of er afvalstoffenheffing is betaald.

Gerrit Jan Sluiskes heeft begin dit jaar het bedrijf CoverArt opgericht en heeft het exclusieve distributeurschap verworven voor Nederland, Duitsland, België en sinds kort ook Frankrijk.

Het Engelse bedrijf ‘Wheelie Bin Cover Company Ltd.’ is de leverancier van het product. Dit bedrijf heeft een aantal jaren gewerkt aan een speciale formule voor de containerstickers, waardoor mensen jarenlang plezier hebben van dit zeer hoge kwaliteitsproduct. Vanuit de internetwinkel www.coverart.nl worden er uit heel Nederland vinylstickers besteld om de saaie vuilcontainer te verfraaien.

“De vuilcontainer is nu eenmaal geen aanwinst voor de tuin. Mensen zijn heel enthousiast over de prachtige vinyl ‘jas’. Als de container beplakt is hoef je er niet meer naar om te kijken en heb je jarenlang plezier van dit fleurige product�, aldus Sluiskes.
Provincie:
Tag(s):