maandag, 12. maart 2007 - 11:35

Jurriaan Brobbel winnaar van de Haagse Fotografieprijs

Den Haag

Jurriaan Brobbel is de winnaar van de Haagse Fotografieprijs 2006. Hij maakte zijn winnende foto in de vergaderzaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de 15e verdieping van de Hoftoren.

De Haagse Fotografieprijs werd op 9 maart voor de derde keer uitgereikt. De prijs is ingesteld door het college van burgemeester en wethouders. Iedereen, amateur of professional kan deelnemen. Voor 2006 was het thema ‘Den Haag Regeringsstad’, een logisch thema in het jaar dat er vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven.

Er waren dit jaar 52 deelnemers. De winnaar ontving een bedrag van 1000 euro. De tweede prijs, een bedrag van 300 euro, ging naar M.M. Verkuijlen met zijn foto van een camera op de muur van het ministerie van VROM.
De derde prijs (200 euro) was voor A. Abing met haar foto van een fietsende minister Dekker in Ypenburg.

Tentoonstelling

De winnende foto's en enkele andere inzendingen zijn te bekijken in de tentoonstellingsruimte van het Haags Gemeentearchief in het Atrium van het stadhuis. Daar is tot en met 22 juni een tentoonstelling ingericht met foto's van 28 deelnemers. De tentoonstelling is geopend van maandag tot met vrijdag van 7.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):