zaterdag, 10. november 2007 - 10:00

Kabinet trekt 2,5 miljoen euro uit voor homo-emancipatie

Den Haag

Het kabinet wil 2,5 miljoen euro uittrekken voor verbetering van de homo-emancipatie. Het geld is onder meer bedoeld voor maatschappelijke organisaties, actieve burgers en homo-organisaties. Dat schrijft het kabinet in de Nota Lesbisch- en homo-emancipatiebeleid 2008-2011 'Gewoon homo zijn'.

Daarnaast wil het ministerie van Onderwijs 90 miljoen euro besteden aan een veiliger schoolklimaat. De regering vindt het belangrijk dat homo’s en lesbiennes ‘uit de kast’ kunnen komen, zowel op werk, school, sport en welzijn en zorg.

De extra investering is volgens het kabinet nodig, omdat de homo-emancipatie nog niet onder alle bevolkingsgroepen is geaccepteerd. Onder bepaalde etnische minderheden en orthodox-levensbeschouwelijke kringen is homoseksualiteit nog niet vanzelfsprekend. Uit peilingen blijkt dat middelbare scholieren en jongeren behoorlijk negatief staan tegenover homo's. Homo's, biseksuelen en lesbiennes zijn zich de afgelopen jaren onveiliger gaan voelen.

Het kabinet wil dat gemeenten die zich sterk maken voor homo-emancipatie, financieel ondersteund worden. Momenteel voeren 42 gemeenten in Nederland zo’n beleid. Dat zouden er aan het einde van de regeringsperiode 50 moeten zijn.
Categorie:
Tag(s):