zaterdag, 5. mei 2007 - 16:45

Kans op gladheid door verwachte regen

Den Haag

Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waarschuwen voor gladheid op de Nederlandse wegen. In de afgelopen periode van droogte heeft vuil, onder andere olie, zand en rubberresten, zich verzameld op de wegen.

In combinatie met neerslag vormt dat vuil een soort sop dat gladheid kan veroorzaken. Automobilisten, motorrijders in het bijzonder, moeten rekening houden met een langere remweg. Daarnaast wordt iedereen geadviseerd zijn of haar rijdrag aan de omstandigheden aan te passen.

Deze vorm van gladheid komt vaker voor als het lange tijd droog is geweest en het vervolgens gaat regenen. Het is overigens een tijdelijk probleem: als het flink heeft geregend, is het vuil weg en dient het probleem zich niet meer aan. Zondag krijgt Nederland te maken met de eerste neerslag, de meeste neerslag wordt echter maandag verwacht. Dit kan in de spits leiden tot vertraging op de wegen.

Bij mogelijke ongevallen en filevorming zet Rijkswaterstaat de weginspecteurs in om de hinder te beperken. Houd u voor actuele informatie over de situatie op de weg de verkeersinformatie in de gaten via onder andere radio, internet en informatieborden boven de weg.
Provincie:
Tag(s):