dinsdag, 27. maart 2007 - 16:58

Kappers en schoonheids-specialistes verleggen de grens met exotische vakwedstrijden

Zuidlaren

De negentig deelnemers van de finale van de Alfa-college Total Hair & Face Games hebben maandag hun allerbeste knip- en opmaakwerk laten zien. De creaties op deze vakwedstrijd voor leerlingen van de opleiding tot kapper of schoonheidsspecialist (m/v) waren volgens de jury van een bijzonder hoog niveau.

De Alfa-college Total Hair & Face Games zijn jaarlijkse wedstrijden voor leerlingen van de opleidingen Haarverzorging en Schoonheidsverzorging van het Alfa-college. In een afgeladen zalencentrum De Gouden Leeuw mochten de beste leerlingen, die zich eerder dit jaar voor deze finale geplaatst hadden, hun talent en creativiteit tonen voor de vele honderden belangstellenden.

Het thema van deze wedstrijd was ‘the Caribbean’ en heeft de deelnemers aangezet tot het creëren van zeer kleurrijke kapsels en prachtige make-up. Bloemenkransen, boa’s, hoofdtooien van pauwenveren en tal van andere exotische attributen gaven de finale een tropisch tintje, passend bij het prachtige voorjaarsweer.

De jury’s bestonden steeds uit twee deskundigen uit de schoonheids- en kappersbranche en een ‘leek’. De juryleden waren erg enthousiast over de kwaliteit van de creaties. “We houden deze Games nu voor de zesde keer en we zien dat het niveau ieder jaar hoger is�, aldus spreekstalmeester Albert Kuipers namens de jury.

De ruim negentig finalisten hadden zich eerder dit jaar voor de finale geplaatst tijdens voorrondes op hun eigen school in Emmen, Hoogeveen of Groningen. Aan deze voorrondes hebben in totaal driehonderd leerlingen meegedaan.

Hieronder de eerste prijswinnaars van de negen wedstrijdcategorieën van de Alfa-college Total Hair & Face Games. Respectievelijk worden genoemd de naam van de winnaar (met tussen haakjes de locatie waar deze winnaar naar school gaat) en de categorie:

Marielle Jansen (Groningen) - make up
Deborah Bergsma (Groningen) - dames knippen en fohnen
Frencis Kroon (Groningen) - teamwork op model schoonheidsverzorging
Heleen BOer (Groningen) - teamwork op model haarverzorging
NB: Heleen Boer en Frencis Kroon hebben gezamenlijk de teamworkprijs gewonnen!
Sanjay Ramcharan (Groningen) - langhaar opsteken
Sanne Boer (Groningen) - grimeren/makeup
Laura Nienhuis (HOogeveen) - makeup
Leonie Kuiper (Groningen) - creatief kapsel op model
Chanine Muller (Emmen) - Heren knippen en fohnen
Provincie:
Tag(s):