vrijdag, 30. november 2007 - 12:01

Kees Korverprijs voor jeugdriagg

Provincie

Het Jeugdriagg Noord-Holland Zuid heeft met het project ‘Praten online’ de Kees Korverprijs 2007 gewonnen. De uitreiking van de prijs bestaande uit 10.000 euro en een sculptuur is op donderdag 29 november uitgereikt door gedeputeerde Sacha Baggerman.

Het Dienstencentrum West-Friesland kreeg een aanmoedigingsprijs, 5.000 euro en een zeefdruk, voor het project ‘Lotgenotencontactgroep Rouw voor jongeren’. Via de website www.PratenOnline.nl wordt individuele hulp verleend aan jongeren met depressieve klachten. Zij kunnen chatten met professionele hulpverleners. Ook biedt de site een forum waarop jongeren elkaar kunnen steunen.

De jury vond het een aansprekend project dat zich met een innovatieve aanpak op laagdrempelige wijze richt op een kwetsbare groep jeugdigen.
Bij de indiening van het project gaf de prijswinnaar aan het geld te willen besteden aan een uitbreiding van het hulpaanbod voor jongeren op het gebied van angststoornissen.

De aanmoedigingsprijs is gegaan naar Lotgenotencontactgroep Rouw voor jongeren, van Dienstencentrum West-Friesland te Hoorn. Dit is een vrijwilligersorganisatie die laagdrempelig lotgenotencontact biedt aan tieners tussen 12 en 17 jaar.
Provincie:
Tag(s):