dinsdag, 28. augustus 2007 - 9:25

Keramiek

Axel

Een expositie van handgemaakt keramiek in fraaie vormen en kleuren, waarbij gewerkt is met oxides en sinterslibs, inkleuring met pigmenten, en glazuur.De tentoonstelling is geheel verzorgd door Vera Schleibach, geboren te Heerlen en sinds 1979 wonend in Sint Janteen.

Mevrouw Schleibach heeft jarenlang gewerkt met brooddeeg, zelfdrogende kunstklei en fimo-klei. Ze volgde een poppencursus in Tilburg en een cursus pottendraaien in Lochristi. Daarna heeft ze besloten lessen te volgen aan de Academie voor Schone kunsten te St. Niklaas. Ze heeft een zesjarige cursus keramiek afgerond.

Vera Schleibach: “Ik werk met mijn handen in klei en voor mij is dat een manier om de geest vrij te maken. Als ik dan ook nog eens mooie vormen maak en het resultaat is aantrekkelijk, geeft het extra voldoening�.
De liefde voor de klei wil ze graag delen met anderen, daarom geeft ze les bij de Kreatieve Vorming Hulst.

Haar werk is te zien op diverse kunstmarkten en bij atelier ‘De Test’ in Zuidzande. Jaarlijks staan haar eigen atelier en galerie open voor publiek tijdens het Ambachtelijk Weekend.

De expositie is te zien van 12 september t/m 27 oktober 2007 in Streekmuseum “Het Land van Axel� Noordstraat 11 te Axel van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.30 tot 16.30 uur.

Kijk ook eens op www.landvanaxel.eu !
Provincie:
Tag(s):