woensdag, 3. januari 2007 - 15:42

Kerk zamelt 18.000 euro aan guldens in voor straatkinderen

Roermond

De inzamelingsactie ‘Oud Geld….Goud geld!’ van oude guldenmuntstukken in parochies en kloosters in Limburg heeft 18.000 euro opgebracht. De actie was een gezamenlijk initiatief van het missiebureau van het bisdom Roermond en Terre des Hommes.

Beide organisaties waren afgelopen september een actie begonnen om in de kerken oude guldenmunten in te zamelen, die tot 1 januari omgewisseld konden worden voor euro’s. Tientallen parochies en kloosters hebben zakken vol muntjes bij het bisdom afgeleverd. Daarin zaten niet alleen Nederlandse munten, maar ook veel buitenlandse valuta, die samen het voorlopige eindbedrag van 18.000 euro hebben opgeleverd.

Hoewel de guldenmunten inmiddels niet meer ingeleverd kunnen worden, blijft de actie ‘Oud Geld…Goud geld!’ voorlopig nog even doorlopen, omdat de meeste buitenlandse munten in hun eigen land wél nog omgewisseld kunnen worden. Mensen die nog oude munten uit de Eurolanden hebben, kunnen deze dus blijven inleveren bij het bisdom.

De opbrengst van de actie komt ten goede aan twee projecten van het missiebureau en Terre des Hommes voor de opvang van straatkinderen in India en Kenia.
Provincie:
Tag(s):