woensdag, 25. april 2007 - 9:49

Kerkontvanger via internet voor ouderen en zieken

Groningen

Studenten van de opleiding Elektrotechniek van de Hanzehogeschool Groningen hebben een kerkontvanger ontwikkeld voor mensen die wegens omstandigheden de dienst niet in de kerk zelf mee kunnen maken. Het product wordt op korte termijn in productie genomen door de firma Istreme uit Hilversum.

De apparatuur van de kerkontvanger wordt bij de luisteraar thuis aangesloten op telefoonnet, ADSL of draadloos LAN. Via internet communiceert de ontvanger dan met een server en kan de gewenste kerk kiezen. De ontvanger is een prima alternatief op de oude kerktelefoon.

De studenten hebben als opdracht het internet-ontvanggedeelte uitgewerkt. Dat is eigenlijk een webbrowser die geen windowsinterface of andere internetkennis vraagt, maar verwerkt zit in een simpel kastje zoals onderstaand op de afbeelding te zien is.

De belangrijkste eigenschappen van de kerkontvanger zijn, dat hij eenvoudig te bedienen is, instelbare voorkeurtoetsen heeft en dat de gewenste uitzending ook met tijdsprogrammering opgenomen kan worden.
Categorie:
Tag(s):