woensdag, 7. november 2007 - 12:27

Kerkrade investeert in startende ondernemers

Kerkrade

Op initiatief van de gemeente Kerkrade wordt met ingang van 1 december in samenwerking met de Stichting StartersCentrum Zuid-Limburg van de Kamer van Koophandel een nieuw actieprogramma voor de startende ondernemers in gang gezet. Een initiatief waarbij mensen die de stap richting ondernemen overwegen, al in een vroeg stadium een beroep kunnen doen op een adviseur die hen bij alle belangrijke overwegingen begeleidt.

De gemeente investeert €100.000 in het project en wil op deze manier 50 mensen aan een bestaan als ondernemer helpen.

Er zijn in de stad steeds meer ondernemers die willen stoppen met hun bedrijf. De overname van deze bedrijven zal steeds vaker een probleem zijn. Actie om nieuwe ondernemers hiervoor te vinden, is wenselijk volgens de gemeente. Ook is het initiatief van de gemeente interessant voor uitkeringsgerechtigden en herintreders die zich op het ondernemersschap willen richten.

“Door middel van één op één-begeleiding gaan we het pad effenen voor startende ondernemers�, bevestigt wethouder Peter Thomas (Economische Zaken). “Daarbij maakt het niet uit of mensen vanuit een uitkeringssituatie of loondienst willen starten. Door middel van workshops kunnen ontbrekende ondernemersvaardigheden worden ontwikkeld of verbeterd. De starter krijgt hulp bij zijn marktonderzoek en het schrijven van zijn ondernemingsplan. Daarnaast kan hij gebruik maken van het omvangrijke bedrijvennetwerk van de gemeente.�
Provincie:
Tag(s):