maandag, 26. november 2007 - 14:55

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Hoogeveens bedrijventerrein

Hoogeveen

Maandagmiddag heeft Ron van Gent, directeur MKB-Nederland, het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) uitgereikt aan de partners op bedrijventerrein Buitenvaart in Hoogeveen. Dit Keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente Hoogeveen, brandweer en politie samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid op bedrijventerrein Buitenvaart te vergroten.

De partners ondertekenden maandagmiddag een convenant en bezegelen daarmee een aantal veiligheidsafspraken. Deze gaan over bijvoorbeeld camerabewaking om overlast van hangjongeren en ongewenst parkeren tegen te gaan. Daarnaast worden bedrijven gewezen op een betere beveiliging met verlichting. Standaard gaan ondernemers een pand in aanbouw voortaan met bouwhekken beveiligen om diefstal en verwaaiing te voorkomen.

De maatregelen zijn een gevolg van een terreinschouw en een enquête onder ondernemers naar de veiligheidsbeleving. In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de keurmerkmethode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. Bijkomend voordeel is dat bedrijven op een keurmerk-terrein in aanmerking komen voor een aanzienlijke korting op de risicopremie van de bedrijfsverzekering.

MKB-Nederland begeleidt de methode voor de bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp aan door de inzet van procesbegeleiders. Ook de provincie Drenthe erkent het belang van het keurmerk en draagt bij aan de kosten.
Provincie:
Tag(s):