woensdag, 2. mei 2007 - 20:22

Kind (4) dood in woning gevonden; moeder gearresteerd

Amsterdam

Woensdag 2 mei is in een woning in Amsterdam-Noord het levenloze lichaam aangetroffen van een 4-jarig jongetje. De omstandigheden waaronder hij werd aangetroffen duiden op een misdrijf. De moeder (40) is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind. Bureau Zedenpolitie onderzoekt de zaak. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Woensdagochtend werd de politie Amsterdam-Amstelland gewaarschuwd door de politie Kennemerland, dat zij een verwarde vrouw hadden aangetroffen. Toen de agenten zich over haar ontfermden verklaarde zij dat zij haar kind in een woning in Amsterdam-Noord iets erg had aangedaan.

Onmiddellijk werden de Amsterdamse collega’s ingeseind die in genoemd pand het levenloze lichaam aantroffen van het 4-jarige slachtoffertje. De vrouw is gearresteerd en overgebracht naar Amsterdam, waar zij werd ingesloten. Forensisch rechercheurs hebben een uitgebreid sporenonderzoek verricht in de woning. Ook vond een buurtonderzoek plaats. Over de juiste toedracht en motieven kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):